Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella stimuloidaan, ohjataan ja tuetaan normaaleja kehon liikemalleja. Teippausta käytetään vähentämään kiputiloja, parannetaan verenkiertoa ja avustetaan kehon omaa paranemisprosessia.

Kineesioteippaus polvi, Volaris

Erivärisiä teippejä väriterapian takia

Teippejä löytyy useita eri värejä, kaikki teipit ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan identtisiä. Värejä teipeissä käytetään väriterapian positiivisen vaikutuksen takia.

Teippauksella voidaan parantaa erilaisia toimintahäiriöitä

Teippauksen avulla voidaan korjata esim. lihasten,  fascioiden, verenkierron ja muiden tukikudosten toimintahäiriöitä. Kinesioteippauksen vaikutus perustuu proprioseptiikan kautta tapahtuvaan omaan paranemisprosessiin. Teippaus aktivoi lymfasuonia, lisää verenkiertoa ja inaktivoi kipuhermopäätteitä. Lisäksi se stimuloi mekanoreseptoreita kudoksen liikkeen kautta. Kaikki nämä asiat vaikuttavat lihasten toimintaan.

Kinesioteippauksessa hydynnetään teipin kutistumisilmiötä

Kineesioteippaus jalka, Volaris

Kinesioteippi on kiinnitetty aluspaperiinsa 10% esivenytyykseen ja on venytettävissä ainoastaan pitkittäissuunnassa.
Teipin kutistuessa hoidettavan alueen päällä tapahtuu pintakudosten kohoamista jonka seurauksena paine alueella pienenee.

Kinesioteipin käyttöaika on useita päiviä

Koska teippi hengittää ja on vettä sietävää, sen käyttöaika on useita päiviä. Teippaus voidaan toistaa useita kertoja peräkkäin ilman merkittäviä ihoreaktioita.

  • Kestää peseytymisen ja jopa uimisen
  • ei kuitenkaan ole steriili, eli vaurioituneen ihon päälle kinesioteippausta on vältettävä.